JOYFORCE фин прав од поливинил алкохол

 

Како додаток за цемент и малтер, PVA може ефикасно да ја зголеми адхезијата и флуидноста на цементот и малтерот, да го забави времето на сушење на цементната површина, да ја зголеми приспособливоста на облогата и да спречи пукање на површината на цементната ткаенина. Погоден е за варосување на ѕидови, тавани и лепење плочки благодарение на неговиот едноставен метод на нанесување со посакуваните ефекти.

 

PVA може да се користи и како лепило за формирање плочи, како што се: гипс монтажни плочи, плочи што апсорбираат звук и сл., без разлика дали се работи за органски влакна (багас од трска, дрвени чипсови) или неоргански материјали, може да биде опремен со висока PVA -Ефикасните карактеристики на адхезија и отпорност на вода за да се направи компресија и сврзување во лист. PVA исто така има добра употреба во премази. Воден раствор на PVA се катализира со хлороводородна киселина, а формалдехидот се кондензира за да се формира формално полимерно соединение PVA отпорно на вода, кое е широко користено како внатрешни и надворешни ѕидни облоги, завршна обработка, заградување итн. на згради. ПВА облогата има добра атмосферска отпорност, водоотпорност, не отекува кога е изложена на вода, не кршливи, не е токсичен, без вкус и има предности на ниска цена. Во оваа област, традиционалните сорти може да се користат само за производство на плочи за формирање. Во полето за обложување, PVA со повисок степен на полимеризација.

 

Апликации

Препорачани оценки

Цемент, малтер адитиви

PVA 0588S, PVA 1788S, PVA 2088S

Како додаток за губење течност во изградбата на нафтени бунари.

PVA 1788, PVA 2488, PVA 2488H, PVA 2488HT

Лепило за формирање табла

PVA 1799, PVA 2499

Врзувач за пигментна обвивка на мониторот

PVA 1799, PVA 1799S

ПВА влакна за бетонска употреба

ПВА 1799 година

Привремена заштитна обвивка за лим од иверица

PVA 0588, PVA 1788, PVA 2088, PVA 1799