Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC)

Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC)

Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC), е природен мултифункционален полимер со јаглени хидрати, бел или сличен на бели влакна или грануларен прав. Има две компоненти: хидроксипропил група и метокси субград група. Секој од анулусните фибрози се три хидроксили.

Дета Product за производот

Опишување на производот

Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC), е природен мултифункционален полимер со јаглени хидрати, бел или сличен на бели влакна или грануларен прав. Има две компоненти: хидроксипропил група и метокси субград група. Секој од анулусните фибрози се три хидроксили.

 

Апликација

Може да се користи како средство за растурање или стабилизатор за полимеризација на суспензија во ПВЦ, што може да ги подобри клучните фактори на полимерите на суспензија, како што се просечната големина на честичките, распределбата на големината на честичките, формата на честичките и внатрешната структура. Тоа е главен помошен материјал за подготовка на ПВЦ со полимеризација на суспензија.

 

Исто така, се користи како згуснувач, лепило, средство за зачувување на водата, средство за формирање филм во градежништвото, градежни материјали, облога за дисперзија, паста за позадина, помагала за полимеризација, кожа, печатење мастило и изработка на хартија итн., Исто така, се користи во нафтени дупчења и секојдневно -користете хемикалии. итн

 

Технички податоци за производот

Ставка

Индекс

Хидроксипропил (%)

7,0 ~ 32,0

Метокси група (%)

16,5 ~ 32,0

Опсег на температура на гел (0,2% сол, â „)

58 ~ 90

Пепел (%)

¤ ‰ ¤ 5,0

Транспарентност (2 % воден раствор, %)

50 ¥

Влага (%)

¤ ‰ ¤ 5,0

Остаток на сито (стандарден 180м, %)

¤ ‰ ¤ 5,0

pH вредност (25 â ƒ, 1% воден раствор)

5,0 ~ 8,5

Вискозитет (mPa.s)

100 mPa.s ~ 250,000 mPa.s (2% сол, 20 â)

 

Пакет:

Треба да се чува подалеку од изложување на сонце, дожд и влага при складирање и транспорт. Производот е спакуван во конзерва со влакна, обложена со полиетиленски филм или ткаени кеси со полипропилен, 25кг/торба.

 

Продавница:

1 година, што го надминува валидниот период, ако производите не се испакнати и с still уште можат да се користат.
Жешка тагови: Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC), Кина, производители, добавувачи, фабрика, големопродажба, прилагодено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати пребарување

Поврзани производи