Предности на суперпластификатор со поликарбоксилна киселина

- 2021-08-26-

Предности наСуперпластификатор со поликарбоксилна киселина

Суперпластификатор со поликарбоксилна киселинае додаток, додаден на бетон и цемент, не само што може да ја одржи обработливоста на бетонот, туку може и да ја намали количината на цемент додека ја одржува цврстината.Суперпластификатор со поликарбоксилна киселинае еден од поефикасните редуктори на вода, а исто така е релативно напреден редуктор на вода што е широко користен во општеството.

1. Дури и во случај на висок пад, бетонот подготвен сосуперпластификатор на поликарбоксилна киселинанема да има очигледна сегрегација и крварење, а изгледот и бојата на бетонот ќе бидат конзистентни. Кога се користи за подготовка на висококвалитетен бетон, бетонот има добра обработливост, добра кохезија, а бетонот лесно се меша.

2. На бетон со користењеСуперпластификатор со поликарбоксилна киселинаима добра издржливост. Покрај тоа, во споредба со обичните средства за намалување на водата, тој има предности во полнењето, стабилноста, пумпливоста, цврстината и компактноста и отпорноста на корозија на сулфат.

3. Агентот за намалување на водата од поликарбоксилна киселина е еден вид зелен производ за заштита на животната средина. Има многу ниска содржина на алкали, содржина на хлорид јони, содржина на натриум сулфат и содржина на формалдехид и не предизвикува загадување на природната средина за време на производниот процес, што е корисно за развој на одржливоста.

4. Количеството на средство за намалување на водата од поликарбоксилна киселина е мало, но стапката на намалување на водата е висока, потребна е само 1,0%, а стапката на намалување на водата може да надмине 35%.

5. Погоден е за високоволумен бетон со летечка пепел. Во опсегот на ниски дози на овој вид на средство за намалување на водата, растот на јачината се зголемува со дозата, но јачината нема дополнително да се зголемува со дозата по надминување на дозата.

Polycarboxylic Acid Superplasticizer