Кина го започна 130-тото деби на кантонскиот саем по епидемијата

- 2021-10-19-

Во Гуангжу се одржа церемонијата на отворање на 130-тиот меѓународен трговски форум на кантонскиот саем и реката Перл. Овој кантонски саем е значаен меѓународен трговски настан што се одржува во посебна меѓународна средина. Контролата и економскиот и социјалниот развој постигнаа стратешки резултати.


Овогодинешниот Кантонски саем продолжува да поставува 51 изложбена област заснована на 16 категории на стоки, со офлајн изложбена површина од околу 400.000 квадратни метри, околу 20.000 штандови и повеќе од 7.500 компании кои учествуваат; онлајн изложбата ќе собере 25.000 компании и ќе прикаже речиси 300 производи. Милион парчиња. Многу изложувачи се полни со очекувања за враќање на Кантонскиот саем во офлајн.