Употреба на хидроксипропил метил целулоза

- 2021-12-06-

Се користи како згуснувач, дисперзант, врзивно средство, ексципант, облога отпорна на масло, полнење, емулгатор и стабилизатор во текстилната индустрија. Исто така широко се користи во синтетичка смола, петрохемиска, керамика, хартија, кожа, медицина, храна и козметика и други индустрии.

Главната цел

1, градежната индустрија: како агент за задржување на водата од цементен малтер, малтер за забавување со пумпање. При малтерисување, гипсот, кит во прав или други градежни материјали како лепило, го подобруваат лакирањето и го продолжуваат времето на работа. Се користи за вметнување керамички плочки, мермер, пластична декорација, средство за зајакнување на пастата, сепак може да ја намали дозата на цемент. HPMC за задржување на водата перформанси прави кашеста маса по примена нема да се должи на сушење премногу брзо и пукнатина, подобрување на силата по стврднување.

2, керамичко производство: широко се користи како лепило во производството на керамички производи.

3, обложување индустрија: во индустријата за премачкување како згуснувач, дисперзатор и стабилизатор, во вода или органски растворувачи имаат добра растворливост. Како отстранувач на боја.

4, мастило печатење: во индустријата за мастило како згуснувач, дисперзант и стабилизатор, во вода или органски растворувачи имаат добра растворливост.

5, пластика: за формирање средство за ослободување, омекнувач, лубрикант итн.

6, ПВЦ: ПВЦ производство како дисперзант, суспензија полимеризација подготовка на ПВЦ главни помошни.

7, фармацевтската индустрија: материјали за обложување; Мембрански материјал; Полимерни материјали со контролирана стапка за препарати со продолжено ослободување; Стабилизирачки агенс; Суспендирана помош; Лепило за таблети; Го зголемува гадот

8, Други: исто така широко се користат во индустријата за кожа, производи од хартија, зачувување на овошје и зеленчук и текстилна индустрија.