Поливинил алкохол од фармацевтско одделение

- 2022-01-06-

Поливинил алкохол од фармацевтска класа, различен од поливинил алкохол од хемиско одделение, тој е многу безбедна органска супстанција од полимер, нетоксична за човечкото тело, нема несакани ефекти и има добра биокомпатибилност, особено во медицински третман, како што е гелот на база на вода. е широко користен во офталмологијата, преврски на рани и вештачки зглобови. Во исто време, поливинил алкохолниот филм се користи и во медицински мембрани и вештачки бубрежни мембрани. Неговата безбедност може да се види од неговата употреба за поправка на кожата на раната и капки за очи. Некои од овие модели често се користат и во маски за лице, креми за чистење, лосиони и лосиони во козметиката. Тие се најчесто користен безбедно средство за формирање филм.