Производство на PVA филм

- 2022-01-10-

PVA е единствениот винил полимер што може да го користат бактериите како извор на јаглерод и извор на енергија. Под дејство на бактерии и ензими, може да се разгради 75% за 46 дена. Тоа е еден вид биоразградлив полимерен материјал и може да се произведува во големи размери по ненафтени патишта. , Цената е ниска, неговата отпорност на масло, отпорност на растворувачи и гасна бариера се извонредни, а има уникатни предности во пакувањето храна и фармацевтски производи. Tоватипsза производство генерално користи JOYFORCE PVA 0588, PVA 2088. Сепак, обработката и обликувањето на растворот треба да поминат низ процеси на растворање и сушење. Има недостатоци како сложен процес, висока цена и низок принос. Тешко е да се подготват производи со дебели ѕидови и сложени форми. Во исто време, не може да се обликува со удирање со други материјали за да се подготви повеќеслоен композитен филм.