Примена на PVA во Vinylon Fiber

- 2022-01-26-

Винилонското влакно е синтетичко влакно произведено со PVA како суровина, вклучувајќи винилонски основни влакна, винилонски долги влакна, високо-цврсти висок модул, среден режим со средна цврстина, влакна растворливи во вода и други сорти. Меѓу нив, влакната со висока јачина и висок модул имаат висока јачина и модул, силна напнатост на влакната и добри вкупни перформанси. Тие се широко користени во градежни материјали, гумени производи, обложена ткаенина, пластични црева и други индустриски нишки за кои е потребна поголема цврстина. Овие типови на производство генерално користат JOYFORCE PVA 2488, PVA 1799. Индустрија, особено во цемент и градежни материјали. Винилонските влакна со висока јачина и висок модул се препознаваат како најидеалниот високотехнолошки материјал за „зелена заштита на животната средина“ за замена на азбестот како рамковен материјал.