Примена во индустријата за хемиски влакна

- 2022-02-21-

Полиетиленските влакна се нарекуваат и винилон во индустријата за хемиски влакна. Винилонското влакно е вредно функционално диференцирано влакно. Винилонските влакна растворливи во вода имаат две категории: влакно и основни влакна. Винилонски филамент растворлив во вода е идеално влакно растворливо во вода. Тоа е карактеристична разновидност на винилон. Може да има температура растворлива во вода од 0ï½100â и може да се користи за различни намени. Има идеална температура и јачина на растворливост во вода, добра отпорност на киселина, отпорност на алкали и отпорност на сува топлина. Овие типови на производство обично користат JOYFORCE PVA 2488, PVA 1799. Откако ќе се раствори во вода, тој е без мирис и нетоксичен. Водениот раствор е безбоен и транспарентен и може природно да се биоразгради за кратко време.