Краток вовед на влакна од поливинил алкохол

- 2022-03-14-

Главните карактеристики на влакната од поливинил алкохол се висока јачина, висок модул, мало издолжување, отпорност на абење, отпорност на киселина и алкали, добра отпорност на временски услови, добар афинитет и сврзување со цемент, гипс и други супстрати и не се токсични и не загадуваат , не ја оштетува човечката кожа, безопасен за човечкото тело, е еден од новата генерација на високотехнолошки зелени градежни материјали. Поливинил алкохолот, суровина за производство на вибраниумски влакна, е високорастворлив во вода полимер со својства помеѓу пластика и гума и е широко користен.