Карактеристики на влакна од поливинил алкохол

- 2022-03-23-

1. Има добри механички својства, висока јачина, висок модул и мало издолжување.

2. Силна отпорност на киселина и алкали и хемиска отпорност.

3. Отпорност на светлина: под долготрајна сончева светлина, стапката на губење на јачината на влакната е мала.

4. Отпорност на корозија: Влакното закопано под земја долго време нема да мувла, гнили или молец.

5. Влакното има добра дисперзибилност: влакното не се лепи и има добра дисперзибилност во вода.

6. Влакното има добар афинитет со цемент, пластика и сл., и има висока јачина на врзување.

7. Нетоксичен и безопасен за човечкото тело и околината.