Функцијата на PVA влакна со висока јачина и висок модул

- 2022-04-08-

1. Против пукање и протекување: Влакната се распределени случајно во бетонот (малтер), што може ефикасно да спречи појава и развој на пукнатини и да ја подобри водоотпорната и способноста против протекување.

2. Анти-шок и анти-шок: ефикасно ја апсорбира енергијата од удар и го подобрува капацитетот против удар.

3. Анти-смрзнување и анти-замор: стресот предизвикан од температурната разлика помеѓу врските ја подобрува способноста против смрзнување и против замор.

4. Против абење: Може да го намали прашината, лупењето и атмосферските влијанија на бетонските површини како што е тротоарот.

5. Зголемете ја цврстината: подобрување на кршливоста на бетонот и подобрување на отпорноста на удар и отпорност на свиткување.

6. Намалување на тежината: Подобрете ја цврстината на истегнување (смолкнување) на бетонот, така што може да ја намали големината на пресекот на префабрикуваните делови или лиените тела, а со тоа да ја намали сопствената тежина.