Апликации на HPMC

- 2022-04-15-

HPMC често се користи во други области, како што се пластиката: како средство за ослободување од мувла, омекнувач, лубрикант, итн. со полимеризација на суспензија. Фармацевтска индустрија: материјали за обложување; филмски материјали; Полимерни материјали со контрола на стапката за препарати со продолжено ослободување; стабилизатори; агенси за суспендирање; лепила за таблети; Текстилната индустрија итн.