HPMC метод на растворање

- 2022-04-18-

Сите модели може да се додадат на материјалот со суво мешање. Кога треба директно да се додаде во водениот раствор на собна температура, најдобро е да се користи тип на дисперзија со ладна вода и обично се потребни 10-90 минути за да се згусне по додавањето. За обичните модели, прво промешајте и распрснете со топла вода, потоа додадете ладна вода, измешајте и изладете за да се раствори. Ако има агломерација и завиткување за време на растворањето, тоа е затоа што мешањето не е доволно или обичниот модел директно се додава во студената вода. Во тоа време, треба брзо да се промешува. Ако се генерираат меурчиња за време на растворањето, може да се остави 2-12 часа (конкретното време се одредува според конзистентноста на растворот) или да се отстрани со правосмукалка, притисок, итн., или со додавање соодветна количина на средство за депенење.