Главни употреби на HPMC

- 2022-04-20-

1. Градежна индустрија: Како средство за задржување на водата и забавувач за цементен малтер, го прави малтерот пумплив. Се користи како врзивно средство во паста за малтерисување, гипс, кит во прав или други градежни материјали за да се подобри размачкувањето и да се продолжи времето на работа. Се користи како паста за керамичка плочка, мермер, пластична декорација, како засилувач на паста, а може и да ја намали количината на цемент. Задржувањето на водата на HPMC може да спречи пукање на кашеста маса поради пребрзо сушење по нанесувањето и да ја зголеми јачината по стврднувањето.

2. Производство на керамика: широко се користи како врзивно средство во производството на керамички производи.

3. Индустријата за обложување: Како згуснувач, дисперзатор и стабилизатор во индустријата за обложување, има добра компатибилност во вода или органски растворувачи. како отстранувач на боја.

4. Печатење со мастило: како згуснувач, распрскувач и стабилизатор во индустријата за мастило, има добра компатибилност во вода или органски растворувачи.