Адитиви за градежен материјал - HPMC

- 2022-04-27-

Во исто време, HPMC може да се користи и како паста за замена на природните материјали, што може да го подобри задржувањето на водата и да ја подобри силата на врзување со подлогата. Како пластификатор за латекс премази, има улога во подобрување на перформансите и флуидноста на облогите и прашокот за кит. Има добар ефект врз спречувањето на тонење на само полнила на база на цемент или латекс и подобрување на флуидноста и шемата на прскање. Се користи како врзивно средство за истиснување за цемент-азбест и други хидраулични материи за да се подобри флуидноста и да се добие еднообразно обликување. Ефикасно е како врзивно средство за песочни ѕидови поради неговото антиензимско и антибактериско дејство. Во други аспекти, може да се користи како држач за воздушни меури за ракувачи со тенок малтер и малтер и малтер.