Примена на HPMC во други области

- 2022-05-04-

Како паста за боја за печатење, може да се користи во пигменти, боросиликатни бои, основни бои и текстилни бои. Покрај тоа, може да се користи заедно со термореактивни смоли во брановидноста на капок. Се користи за лепак за површинска кожа и за обработка на карбонска хартија отпорна на масло. Користете го како финално подмачкување или како еднократен цемент. Се додава во мастилото и мастилото на база на вода како згуснувач и средство за формирање филм. Како врзивно средство за реконституиран тутун.