Примена и карактеристики на згуснувачот од поливинил алкохол

- 2022-06-03-

Во индустријата за хартија, исто така е широко користен, бидејќи не само што може да ја подобри отпорноста на абење, отпорноста на преклопување и отпорноста на кинење на хартијата, туку и да го подобри сјајот, мазноста и приспособливоста за печатење.

Кога се користи во градежниот лепак, може да ја подобри флуидноста на оригиналниот производ, да ја зголеми конзистентноста и да им го олесни работењето на производителите и работниците, да ја подобри ефикасноста на работата и да ги намали трошоците.

Кога се користи во текстилната пулпа, има добра адхезија по употреба, отпорност на прскање на облогата со валјак, отпорност на вода, добар ефект на формирање филм по цена, без блокирање на мрежите и пониска цена на суровините.