Дисперзибилен полимер во прав (VAE)

- 2022-06-08-

VAE е растворлив во вода бел или целосно бел течен прашок, кополимер од етилен и винил ацетат, со поливинил алкохол како заштитен колоид. Има исклучително извонредни водоотпорни перформанси, добра цврстина на врзување, ја зголемува еластичноста на малтерот и има подолго отворено време, му дава на малтерот одлична отпорност на алкали и ја подобрува адхезијата/адхезијата, јакоста на виткање, пластичноста и отпорноста на малтерот. Покрај перформансите и обработливоста на мелење, има посилна флексибилност во флексибилен малтер против пукање. Се користи во лепило за плочки, малтер за врзување на надворешни ѕидови и надворешни термоизолациски системи, малтер за малтерисување на надворешен ѕид за термоизолациски систем, инјекциска смеса за плочки, самотечен цементен песок, флексибилен кит за внатрешен и надворешен ѕид, флексибилен малтер против пукање, гумен прав полистирен Грануларен термоизолациски малтер, сува прашкаста облога, производи од полимерен малтер со високи барања за флексибилност.