Видови и карактеристики на поликарбоксилатни суперпластификатори

- 2022-06-13-

1. Високо намалување на водата тип: (1) Ултра-висока стапка на намалување на водата, стапката на намалување на водата може да достигне 40%; (2) Ефектот на подобрување е очигледен, 3d јакоста на притисок може да се зголеми за 150% -200%, а 28d јакоста на притисок може да се зголеми за 40% -70%.

2. Тип на заштита од висок пад: (1) Без загуба во рок од најмногу пет часа, а почетното и последното стврднување на бетонот се продолжува за 5 до 12 часа во согласност со барањата Т; (2) Се комбинира со поликарбоксилатен агенс за намалување на водата со висока содржина на вода. Може подобро да ги задоволи работните перформанси и механичките својства на бетонот по стврднувањето; (3) Погоден е за масовен бетон, самонабиен бетон, бетон со средна и мала пропустливост, бетон со висока цврстина и сл. за изградба при топли временски услови.

3. Средство за бавно ослободување против кал: (1) Одлична отпорност на кал, има значаен ефект врз песокот и чакалот со висока содржина на кал и камен во прав и ја намалува загубата на бетонот при пад; (2) Погоден е за песок и чакал материјали кои содржат кал и камен во прав. Тоа е основен материјал на композитни бетонски примеси за високоволумен транспорт на бетонски проекти и готови бетонски компоненти.