Главното влакно од полипропилен е влакно

- 2022-06-20-

Полипропиленските кратки влакна се еден вид влакна. Полипропиленските кратки влакна можат да ја подобрат отпорноста на пукнатини, непропустливоста, отпорноста на абење при удар, отпорноста на мраз, отпорноста на експлозија на малтер/бетон и да ја подобри обработливоста на бетонот. Десетици милиони влакна се рамномерно распоредени во малтерот/бетонот, што игра добра улога во микроармирањето, кое добро го одржува интегритетот на конструкцијата и го избегнува расфрлањето на конструкцијата на многу фрагменти кога ќе се оштети од удар. Корозијата на челичните шипки во структурата може во голема мера да го продолжи работниот век на проектот и да ги намали трошоците за одржување на проектот.