Карактеристики на Xylem Fiber

- 2022-06-22-

Xylem Fiber е органски флокулентно влакно материјал добиен со хемиска обработка и механичка обработка на природно обновливо дрво.

1. Лигноцелулозата е нерастворлива во вода, слаб киселински и алкален раствор; pH вредноста е неутрална, што може да ја подобри отпорноста на корозија на системот.

2. Лигноцелулозата има мала специфична тежина и голема специфична површина, и има одлична топлинска изолација, топлинска изолација, звучна изолација, изолација и воздушна пропустливост, униформа термичка експанзија, без школка и без пукање; поголема јачина на влажниот филм и ефект на покривање.

3. Лигноцелулозата има одлична флексибилност и дисперзибилност. По мешањето, формира тродимензионална мрежна структура, која ја подобрува поддршката и издржливоста на системот и може да ја подобри стабилноста, цврстината, компактноста и униформноста на системот.

4. Структурната вискозност на дрвените влакна ја одржува униформноста на преработената префабрикувана пулпа (сув и влажен материјал) стабилна и го намалува собирањето и проширувањето на системот, што во голема мера ја подобрува точноста на конструкцијата или монтажните делови.

5. Дрвените влакна имаат силна способност против замрзнување и против топлина. Кога температурата ќе достигне 150 °C, може да се изолира неколку дена; кога ќе достигне 200 °C, може да се изолира десетици часа; кога ќе надмине 220 °C, може да се изолира и неколку часа.