Ефектот на мешање поливинил алкохол и HPMC

- 2022-07-13-

ПВА полимерниот прав е особено погоден за употреба како додаток на градежен малтер. Може да се користи заедно со средството за задржување вода на хидроксипропил метилцелулоза HPMC за подобрување на цементот. Флексибилност на малтерот, задржување на вода, подобрување на адхезијата на малтерот. Дополнително, се намалува триењето на малтерот, а со тоа се зголемува ефикасноста и квалитетот на работата. Спречете го пукањето и паѓањето на слојот за малтерисување, зголемете ја цврстината на адхезијата и мазноста). PVA е полимер со фини честички, лесно се распрснува во ладна вода, во вода.Може брзо да се распрсне во цементот, а неговиот воден раствор има добра стабилност на вискозноста, што може да подобри многу карактеристики на цементниот малтер, а има и функција на капиларна, која има ефект на адсорпција.