JOYFORCE PVA 1799 Апликација

- 2022-07-20-

Една од важните употреби на поливинил алкохол PVA1799 е производство на винилонски влакна. PVA1799 исто така се користи во средство за обработка на текстилна пулпа и текстил за да се спречи собирање и збрчкање на ткаенината. Поливинил алкохолот хемиски ќе се поврзе со термореактивна смола, што може ефикасно да го избегне намалувањето на јачината на кинењето на производите со влакна поради површинската обработка. Додавањето на PVA1799 во керамичкото мелење може да ја зголеми флуидноста и вискозноста на глината и порцеланската глина, да ја олесни филтрацијата, да помогне во формирањето на празното, да ја намали стапката на кршење на транспортот на празното и да не влијае на обликот и бојата на готовиот производ по синтерувањето. Покрај тоа, може да се користи и како врзивно средство за глазура, со помала доза и целосно согорување на висока температура.