JOYFORCE PVA 1799 други Апликација

- 2022-07-27-

JOYFORCE PVA 1799 има карактеристики на висока адхезија, помала доза, висока стапка на празно, мала содржина на пепел, стабилно синтерување и испарување итн., што го прави да има големи предности во употребата на магнетни производи. Квалитетот е значително подобрен.

Во електролитичкото рафинирање на бакар, алуминиум, итн., додавањето на соодветна количина на PVA1799 може ефикасно да го намали електролитниот напон и да ја направи површината на рафинираниот метал мазна. Дополнително, додавањето соодветна количина на PVA1799 во растворот за обложување може да ја подобри и мазноста на површината на облогата.

PVA1799 може да се направи PVA сунѓер со посебни својства по додавање на средство за пенење и умерено формализиран. Може да се користи за изработка на материјали за филтрирање, козметички пуфки, прибор за бришење мебел, индустриски ролки итн. Отпорен е на растворувачи и има добра еластичност по апсорпција на вода. , мека. Покрај тоа, PVA1799 може да се користи во градежни материјали, кондиционери на почвата, врзива и абразивна хартија за мелење тркала.