Поливинил алкохол со депенест

- 2022-07-29-

Поливинил алкохолот е органско соединение, бела снегулка, флокулентна или прашкаста цврстина без вкус. Поливинил алкохолот е важна хемиска суровина за производство на цевки отпорни на бензин и винилонски влакна, средства за обработка на ткаенина, емулгатори, лепила и лепила итн., но кога се додава поливинил алкохол, поливинил алкохолот има одредена површина Активна, поради насочена адсорпција, површинскиот напон на интерфејсот гас-течност се намалува за да формира пенење, а сурфактантот може да формира заштитна фолија околу меурите за да го олесни влијанието на надворешниот свет врз меурчињата и да ја направи пената постабилна. Премногу пена може лесно да влијае на производот. квалитет. Во тоа време, можете да пробате депенење од поливинил алкохол до депенење.