Воведување на Joyfoce PVA 2488

- 2022-08-05-


Со својата одлична растворливост во вода, цврстина на врзување, својства за формирање филм и хемиски стабилност, поливинил алкохолот (PVOH, PVA) постигна голема репутација и на глобалниот и на домашниот пазар како индустриски материјал или средство за доработка за лепила, хартија, емулзија, суспензија , ткаенина и филмови.

 

Карактеристика на производот:

Делумно хидролизиран.

Висок вискозитет.

Прилагодете ја големината на честичките според реалната побарувачка.

 

Еквивалентни оценки:

088-50

Курурај ПВА-224

Курурај Мовиол 47-88

CCP BP-24

Sekisui Selvol 350 â Celanses

ЈВП ЈП-24

Ничиго GH-22

 

Параметар на производот (спецификација)

Ставка

PVA 2488

Хидролиза (мол%)

86,0 ~ 90,0

Вискозитет (mPa.s)

44,0 ~ 50,0

Испарливи(т.%)

â¤5,0

Пепел (wt%)

â¤0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

⥠91,5

Големина на честичка

Шушка, 10-200 мрежи

 

Апликација:

1. Привремено лепило за сито печатење во текстилната индустрија.

2. Лепило кое може повторно да се навлажнува во индустријата за хартија.

3. Заштитен колоид за PVAc емулзија во полимерната индустрија.

4. Формализирана PVA (PVF).

5. Канцелариски лепак.

6. Привремено лепило за ферити.

7. Агент за гаснење за челик.

8. Маска за лице, средство за чистење раце, ладен крем.

9. За флуоресцентна пигментна обвивка на мониторот.

 

Пакување:Крафт-хартиена пакување со пластична фолија внатре, 20kg/25kg по кеса или ткаена кеса 500KG по кеса.

 

Складирање:Производите треба да се складираат во затворен простор каде собна температура е 5-30, суво и добро проветрено место, складирање по серии. Чувајте се подалеку од струја, спречете влажност и избегнувајте изложување на сонце. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата.

 

Транспорт:При транспортот, потребни се чисти возила, треба да се внимава за да се избегне заштита од влага, дожд и сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата