PVA за детергент за перење

- 2022-08-29-

Филмот растворлив во вода PVA е широко користен во козметичките производи, особено во прашокот за перење, детергентот за перење и други хемиски производи. Користењето на овој метод на пакување има предност во фиксната количина и лесната употреба. Може да направи било која големина според барањата на гостите за различни дози и различен облик на пакување.

Материјалот PVA нема да се раствори или истекува во безводна средина на собна температура, ниту ќе пукне во суво опкружување и ќе се раствори веднаш по средбата со вода. Дополнително, како нов тип на еколошки материјал, PVA лесно се разложува од бактерии откако ќе се раствори во вода и може брзо да се разгради во јаглерод диоксид и вода, што е нетоксично и безопасно за човечкото тело. Надворешната мембрана не само што нема остаток по миењето, туку е погодна за употреба и е длабоко сакана од луѓето.