Воведување на оптички филм од поливинил алкохол

- 2022-09-09-

Оптичкиот филм PVA, исто така познат како оптички филм од поливинил алкохол, е основниот материјал на поларизаторот. PVA оптичкиот филм е поларизирачки филм, кој е направен од PVA смола, пластификатор, антиоксиданс и други адитиви во трагови растворени во вода, а потоа леани и сушени со екструдер. PVA оптичкиот филм е основен материјал за производство на поларизатори, а неговата изведба директно го одредува квалитетот на поларизаторите. Според податоците од индустриската информативна мрежа, цената на оптичкиот филм PVA сочинува околу 12% од вкупните трошоци на поларизаторите. Нејзиниот терминал низводно главно вклучува компјутери, мобилни телефони, таблети и панели за прикажување.