Што е PVA 2488?

- 2022-10-22-

PVA 2488Со својата одлична растворливост во вода, цврстина на врзување, својства за формирање филм и хемиски стабилност, поливинил алкохолот (PVOH, PVA) постигна голема репутација и на глобалниот и на домашниот пазар како индустриски материјал или средство за доработка за лепила, хартија, емулзија, суспензија , ткаенина и филмови.Со својата одлична растворливост во вода, цврстина на врзување, својства за формирање филм и хемиски стабилност, поливинил алкохолот (PVOH, PVA) постигна голема репутација и на глобалниот и на домашниот пазар како индустриски материјал или средство за доработка за лепила, хартија, емулзија, суспензија , ткаенина и филмови.


PVA 2488


Карактеристиката наPVA 2488:
Делумно хидролизиран.
Висок вискозитет.
Прилагодете ја големината на честичките според реалната побарувачка.
Еквивалентни оценки на PVA 2488:
088-50
Курурај ПВА-224
Курурај Мовиол 47-88
CCP BP-24
Sekisui Selvol 350 â Celanses
ЈВП ЈП-24
Ничиго GH-22

PVA 2488


Примената наPVA 2488:

1. Привремено лепило за сито печатење во текстилната индустрија.

2. Лепило кое може повторно да се навлажнува во индустријата за хартија.

3. Заштитен колоид за PVAc емулзија во полимерната индустрија.

4. Формализирана PVA (PVF).

5. Канцелариски лепак.

6. Привремено лепило за ферити.

7. Агент за гаснење за челик.

8. Маска за лице, средство за чистење раце, ладен крем.

9. За флуоресцентна пигментна обвивка на мониторот.

Пакување: Крафт хартиено пакување со пластична фолија внатре, 20kg/25kg по кеса или ткаена кеса 500KG по кеса.

Складирање: Производите треба да се складираат во затворен простор каде собна температура е 5-30, суво и добро проветрено место, складирање по серии. Чувајте се подалеку од струја, спречете влажност и избегнувајте изложување на сонце. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата.