Што се PVA влакна растворливи во вода?

- 2023-04-18-

Што се PVA влакна растворливи во вода?

Растворливите во вода PVA влакна се вид на влакна направени од поливинил алкохол преку влажно предење, термичка обработка и стегање-помачкување во вода на нормална температура. добро е во стабилноста на сува топлина, физички и механички својства. извонредна карактеристика е неговото целосно растворање во вода при опсег на температури.