Примени на HPMC во градежништвото

- 2023-05-12-

Joyforce хидроксипропил метил целулоз етер (HPMC) е нејонски целулозен етер, мала големина на честички, брза стапка на растворање, висока температура на гел, добро задржување на водата на висока температура, може да се користи во малтер на цемент или гипс, обезбедувајќи добро згуснување за својства на малтерот и задржување на водата. HPMC, исто така, може широко да се користи во разни градежни суви малтери, вклучувајќи лепила за плочки, заштитници, китови, малтери за надворешни изолациони системи, украсни малтери за обликување, малтерисување, малтер за лепење, малтерисување варов малтер и малтер за ѕидање итн.