Перформанси и употреба на хидрокси етил целулоза (HEC) â‘´

- 2021-07-16-

Хидроксиетил целулоза HEC е бела или малку боја без мирис, без вкус и лесно проток, сито од 40 решетки ¥ ‰ ¥ 99%; омекнување на температурата: 135 ⠃⠀ â 140 â ƒ; привидна густина: 0,35â € ”0,61g/cm3, температура на распаѓање: 205 â„ ƒ-210â “; побавна брзина на горење; рамнотежна содржина на влага: 23 â; 6% при 50% rh, 29% на 84% rh.

Растворлив е во ладна вода и топла вода, и генерално е нерастворлив во растворувачи во повеќето системи за земјоделско производство. Промената на вискозноста е мала во опсегот на вредноста на PH од 2-12, но вискозноста се намалува надвор од овој опсег. ХЕЦ на површинска обработка генерално почнува да се појавува вискозитет за околу 40 минути. Ако вредноста на PH е прилагодена на 8-10, таа може брзо да се раствори.