Перформанси и употреба на хидрокси етил целулоза (HEC) · ‘·

- 2021-07-16-

Мерки на претпазливост при употреба:

1. Продолжете да мешате додека додавате згуснувач додека не се добие јасен и хомоген раствор.

2. Брзо кваси го згуснувачот во растворот, не истурајте го на парчиња или одеднаш.

3. Природата на водата ќе влијае на времето на растворање. Имајте на ум дека со зголемување на pH вредноста и температурата, времето на хидратација соодветно ќе се скрати.

4. Пред честичките на згуснувачот целосно да се навлажнат, не додавајте состојки што ќе предизвикаат покачување на pH вредноста на водата. Обично само треба да се промешува две до три минути за целосно да се навлажни згуснувачот, а потоа да се зголеми вредноста на PH значително ќе ја забрза брзината на растворање.

5. Ефективно средство против мувла треба да се додаде што е можно порано во процесот на подготовка.

6. Чувајте ја хидроксиетил целулозата во цврсто затворен сад за да избегнете апсорпција на влага.

Цел:

HEC е не-јонски колоид растворлив во вода. Бидејќи има својства на задебелување, суспендирање, лепење, емулгирање, стабилизирање на формирање филм, дисперзија, задржување на вода и обезбедување заштитни колоиди, може да се користи како сурфактант и колоидна заштита. Агенти, распрскувачи, стабилизатори на дисперзија итн., Широко се користат во премази, влакна, боење, производство на хартија, козметика, медицина, пестициди, итн. Покрај тоа, може да се користи и во нафтената индустрија и преработка на минерали.