Употреба на хидрокси пропил метил целулоза (HPMC)

- 2021-08-06-

Употреба наХидрокси пропил метил целулоза (HPMC)

HPMCглавно се користи како дисперзант за полимеризација на суспензија во индустријата. Поради одличните способности за растурање и задржување на лепак, може да се добијат производи со редовна големина на честички, концентрирана распределба на големината на честичките, соодветна специфична тежина и одлични перформанси за обработка; во градежништвото, се користи за mидање Во механизирана конструкција на wallsидови, малтерска декорација, запечатување, итн., тој е погоден за централизирано суво мешање и претходно измешан малтер, кој има задебелувачки, задржувачки на вода и кохезивни својства и се подобрува пумпање со кашеста маса; во декоративна конструкција, се користи за лепење плочки, мермер, итн., Има висока јачина на лепење и исто така може да ја намали количината на цемент; се користи за малтерисување гипс, кит отпорен на вода, гипс за лепење, малтер за запечатување, може значително да го подобри задржувањето на водата, јакоста на лепење итн., и има добра обработливост и не пука, итн. Карактеристики: Се користи како згуснувач во индустријата за обложување , може да го направи облогата светла и фина, без отстранување на прав, да го подобри неговото израмнување итн.; се користи како средство за суспензија и врзивно средство во керамички глазури за да се направат пигментите рамномерно расфрлани во глазурата, неговите својства на гел може да ја направат глазурата густа обвивка и така натаму. Во други области како што се петрохемиски, градежништво, печатење и боење, тутун, дневни хемикалии, хартија, кожа, земјоделство и шумарство и други индустрии и сектори, нашироко се користи како згуснувач, врзивно средство, средство за задржување на вода, средство за формирање филм, стабилизатор, емулгатор, помошни супстанции, итн.

Хидрокси пропил метил целулоза (HPMC)