Мерки на претпазливост за употреба на хидрокси етил целулоза (HEC)

- 2021-08-06-

Мерки на претпазливост за употребаХидрокси етил целулоза (HEC)

1. Користете миксер со висок стрижење за да додадете чиста вода во кофата. Полека започнете со мешање со мала брзина и полека филтрирајте гохидрокси етил целулозаво растворот. Продолжете да мешате додека не се натопат сите честички. Потоа додадете конзерванси и разни адитиви. Како што се пигменти, средства за растурање, амонијак, итн. Промешајте додека не се изедначихидрокси етил целулозае целосно растворен, а потоа додадете ги другите компоненти на формулата за реакција.

2. Прво е опремен со мајчин алкохол со висока концентрација, а потоа се додава на производот. Предноста на овој метод е тоа што има поголема флексибилност и може да се додаде директно на готовиот производ, но мора правилно да се складира. Чекорите во овој метод овде се слични со повеќето чекори во методот еден; разликата е во тоа што ако не постои агитатор со високо стрижење, може постојано да се меша и само некои да имаат доволно капацитет за рамномерно да ја растурат хидроксиетил целулозата во растворот. Агитатор. Растворете целосно во вискозен раствор. Сепак, мора да се напомене дека антифунгалниот агенс мора да се додаде во мајчиниот алкохол што е можно поскоро.

3. Од површински третиранихидрокси етил целулозае прав или влакнести цврсти материи, на следниве точки треба да се обрне внимание:

(1) Before and after adding хидрокси етил целулоза, stirring must be continued until the solution is completely transparent and clear.

(2) Мора да се просејува полека во резервоарот за мешање, да не се набива или да се става во блокови, сферични ихидрокси етил целулозадиректно влезете во резервоарот за мешање.

(3) The temperature and pH of the water are obviously related to the dissolution of хидрокси етил целулоза. Special attention must be paid.

(4) Do not add alkaline substances to the mixture before wetting the хидрокси етил целулоза powder with water. Increase the pH after soaking to help dissolve.

(5) Додадете средство против мувла колку што е можно однапред.

(6) When using high-viscosity хидрокси етил целулоза, the mother liquor concentration should not be higher than 2.5-3%, otherwise the mother liquor high-shear mixer only uses a stirrer with sufficient power to keep the хидрокси етил целулозарамномерно расфрлани во растворот И продолжете со мешање додека не се раствори целосно во вискозен раствор. Сепак, мора да се напомене дека антифунгалниот агенс мора да се додаде во мајчиниот алкохол што е можно поскоро.

Хидрокси етил целулоза (HEC)