PVA 1099

PVA 1099

PVA 1099 е синтетички полимер растворлив во вода и биоразградлив. Тоа е суво цврсто, и е достапно во форма на гранули и во прав. Оценките вклучуваат и целосно хидролизирана и делумно хидролизирана. PVA е одлично лепило со супериорна јакост за врзување, формирање на филм и емулгирачки својства. Филмот на PVA покажува извонредна отпорност на масло, маснотии и растворувачи. Покрај својството за формирање филм, има одлична адхезија и на хидрофилни и на хидрофобни материјали. PVA е широко користен во текстилната индустрија за димензии на искривување и завршна обработка на смола; во индустријата за хартија за големината на површината и пигментниот слој; во производството на PVAc емулзија како заштитен колоид; во суспензија полимеризација на ПВЦ како средство за дисперзија; како врзивно средство за керамика, магнет, јадра за леење и пигменти.

Дета Product за производот

PVA 1099

Поливинил алкохол (PVA) е синтетички полимер растворлив во вода и биоразградлив. Тоа е суво цврсто, и е достапно во форма на гранули и во прав. Оценките вклучуваат и целосно хидролизирана и делумно хидролизирана. PVA е одлично лепило со супериорна јакост за врзување, формирање на филм и емулгирачки својства. Филмот на PVA покажува извонредна отпорност на масло, маснотии и растворувачи. Покрај својството за формирање филм, има одлична адхезија и на хидрофилни и на хидрофобни материјали. PVA е широко користен во текстилната индустрија за димензии на искривување и завршна обработка на смола; во индустријата за хартија за големината на површината и пигментниот слој; во производството на PVAc емулзија како заштитен колоид; во суспензија полимеризација на ПВЦ како средство за дисперзија; како врзивно средство за керамика, магнет, јадра за леење и пигменти.

 

Карактеристика на производот:

Целосно хидролизирано.

Низок вискозитет.

Прилагодете ја големината на честичките според вистинската побарувачка.

 

Еквивалентни оценки:

Курарај PVA-110

Курарај Мовиол 4-98

Курарај Мовиол 6-98

ККТ ПФ-08

Секисуи Селвол 310 - Селанези

JVP JF-10

 

Параметар на производот (спецификација)

Ставка

PVA 1099

Хидролиза (крт %)

98,0 ~ 99,9

Вискозитет mpa.s

8,0 ~ 12,0

Испарливи (тежински%)

¤ ‰ ¤ 5,0

Пепел (тежински%)

¤ ‰ ¤ 0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

.5 ‰ ¥ 91.5

Големина на честичка

10 ~ 80 мрежа

 

Апликација:

1. Агент за обемување на обемот за предиво од памук или вискоза во текстилната индустрија.

2. Хартиена индустрија за пигментно врзување.

3. Заштитен колоид за PVAc емулзија.

 

Пакување:Пакет од хартија Крафт со пластична фолија внатре, 20кг/25кг по вреќа, или плетена кеса 500КГ по торба.

 

Складирање:Производите треба да се чуваат во затворени простории каде што собната температура е 5-30 â, суво и добро проветрено место, чувајте ги по серии. Држете се подалеку од моќта, спречувајте влага и избегнувајте изложување на сонце. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата.

 

Превоз:Кога превезувате, потребни се чисти возила, треба да обрнете внимание за да избегнете влага, дожд и заштита од сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата

 

Најчесто поставувани прашања

1. Гаранција за квалитет: Квалитетот е строго исполнет со условите за договор.

2. Техничка поддршка: Секое техничко прашање ќе се реши во рок од 24 часа по е -пошта или телефон.

3. Навремена испорака: Нарачката ќе биде доставена навремено во рок од 25 дена.Жешка тагови: PVA 1099, Кина, производители, добавувачи, фабрика, на големо, прилагодено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати пребарување

Поврзани производи