PVA 1788S

PVA 1788S

PVA 1788S се нарекува 1788 Fine Powder и се користи за производство на материјали за големината на текстилот, облоги, лепила, а широко се користи за обработка на хартија, средства за емулгирање, дисперзанти и блокирачки колоиди. Покрај тоа, може да се користи како мембрани, модификатори на почвата итн. Главно се користи за производство на материјали за одредување на големината на текстилот, облоги, лепила, деривации на ацетал, а интензивно се применува за обработка на хартија, емулгенти, дисперзанти и блокирачки колоиди.

Детали за производот

PVA1788Sсе нарекува1788 Фин прав и се користи за производство на материјали за големината на текстилот, премази, лепила, а широко се користи за обработка на хартија, средства за емулгирање, дисперзанти и блокирачки колоиди. Покрај тоа, може да се користи како мембрани, модификатори на почвата итн. Главно се користи за производство на материјали за одредување на големината на текстилот, облоги, лепила, деривации на ацетал, а интензивно се применува за обработка на хартија, емулгенти, дисперзанти и блокирачки колоиди.

 

Производ Карактеристика:

Делумно хидролизиран.

Низок вискозитет.

 

Еквивалентни оценки:

088-20

Курарај ПВА-220

Курарај Мовиол 23-88

ККП БП-17

Sekisui Selvol 523 - Celanese

ЈВП ЈП-18

Ничиго ГМ-14

 

ПроизводПараметар (спецификација)

Ставка

PVA1788S

Хидролиза (мол%)

86.0 ~ 90.0

Вискозитет (mPa.s)

20,0 ~ 26,0

Испарливи(т.%)

â¤5,0

Пепел (wt%)

â¤0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

â¥91,5

Големина на честичка

Фин прав, 80-200мрежа

 

Складирање: Да се ​​чува на проветрено, ладно и суво место и да се чува подалеку од оган, струја, да се спречи влажноста и да се избегнува изложување на сонце. Внимателно ракувајте за време на транспортот за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането да се чува со испарливи хемикалии за да се спречи расипување со адсорпција.


Транспорт: За време на транспортот, потребни се чисти автомобили, треба да се внимава да се избегне заштита од влага, дожд и сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Складирањето е многу ограничено со привремени средства за да се спречи оштетување од адсорпција.

 

Најчесто поставувани прашања

П:Дали поливинил алкохол е растворлив?

А:Прашокот од поливинил алкохол е растворлив во вода со проѕирен раствор. Повеќето PVA серии се користат додека се растворени во вода. Неговата растворливост зависи главно од степените на полимеризација и алкохолиза. На истата температура, растворливоста се зголемува заедно со намалување на степенот на алкохолиза, а се намалува со зголемување на вискозноста; за серијата PVA со ист степен на полимеризација, ако нивните степени на алкохолиза се ниски, нивните температури стануваат ниски по завршувањето на растворањето и обратно; за PVA на истата алкохолиза, ако степените на полимеризација се високи, нивните температури стануваат високи по завршувањето на растворањето и обратно.Жешки тагови: PVA 1788S, Кина, производители, добавувачи, фабрика, на големо, приспособено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати барање

Поврзани производи