PVA 2088S

PVA 2088S

PVA 2088S се нарекува 2088 Fine Powder и се користи за производство на материјали за големина на текстил, облоги, лепила, а широко се користи за обработка на хартија, средства за емулгирање, дисперзанти и блокирачки колоиди. Покрај тоа, може да се користи како мембрани, модификатори на почвата итн. Главно се користи за производство на материјали за одредување на големината на текстилот, облоги, лепила, деривации на ацетал, а интензивно се применува за обработка на хартија, емулгенти, дисперзанти и блокирачки колоиди.

Детали за производот

PVA2088S се нарекува 2088 Fine Powder и се користи за производство на материјали за големина на текстил, облоги, лепила, а широко се користи за обработка на хартија, средства за емулгирање, дисперзанти и блокирачки колоиди. Покрај тоа, може да се користи како мембрани, модификатори на почвата итн. Главно се користи за производство на материјали за одредување на големината на текстилот, облоги, лепила, деривации на ацетал, а интензивно се применува за обработка на хартија, емулгенти, дисперзанти и блокирачки колоиди.
 
Карактеристика на производот:
Делумно хидролизиран.
Низок вискозитет.
 
Еквивалентни оценки:
088-35
Курарај ПВА-217
Курарај Мовиол 32-88
CCP BP-20
ЈВП ЈП-20
 

ПроизводПараметар (спецификација)

Ставка

PVA2088S

Хидролиза (мол%)

86,0 ~ 90,0

Вискозитет (mPa.s)

28,0 ~ 35,0

Испарливи(т.%)

â¤5,0

Пепел (wt%)

â¤0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

¥91,5

Големина на честичка

Фин прав, 80-200мрежа


 
Складирање:Да се ​​чува на проветрено, ладно и суво место и да се чува подалеку од оган, струја, да се спречи влажноста и да се избегнува изложување на сонце. Внимателно ракувајте за време на транспортот за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането да се чува со испарливи хемикалии за да се спречи расипување со адсорпција.

Транспорт:За време на транспортот, потребни се чисти автомобили, треба да се внимава да се избегне заштита од влага, дожд и сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Складирањето е многу ограничено со привремени средства за да се спречи оштетување на адсорпцијата.
 
Најчесто поставувани прашања
П: Дали поливинил алкохол е растворлив?
О: Поливинил алкохол во прав е растворлив во вода со проѕирен раствор. Повеќето PVA серии се користат додека се растворени во вода. Неговата растворливост зависи главно од степените на полимеризација и алкохолиза. На истата температура, растворливоста се зголемува заедно со намалување на степенот на алкохолиза, а се намалува со зголемување на вискозноста; за серијата PVA со ист степен на полимеризација, ако нивните степени на алкохолиза се ниски, нивните температури стануваат ниски по завршувањето на растворањето и обратно; за PVA на истата алкохолиза, ако степените на полимеризација се високи, нивните температури стануваат високи по завршувањето на растворањето и обратно.

Жешки тагови: PVA 2088S, Кина, производители, добавувачи, фабрика, на големо, приспособено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати барање

Поврзани производи