PVA 2688G

PVA 2688G

Производните капацитети на нашата компанија PVA 2688 Granule од ден на ден се усовршуваат со долгорочна апсорпција и технолошка трансформација врз основа на увоз на комплетен сет на технологија од Европската компанија. PVA произведена од нашата компанија е добра во перформансите и стабилна по квалитет. Ужива голема репутација и дома и во странство.

Детали за производот


ПВА2688 производствени капацитети за гранули на нашата компанија од ден на ден се усовршуваат со долгорочна апсорпција и технолошка трансформација врз основа на увоз на комплетен сет на технологија од Европската компанија. PVA произведена од нашата компанија е добра во перформансите и стабилна по квалитет. Ужива голема репутација и дома и во странство.

 

Производ Карактеристика:

Делумна алкохолиза.

Низок вискозитет.

 

Еквивалентни оценки:

CCP BP-26

Секисуи Селвол 540 - Целансес

 

ПроизводПараметар (спецификација)

Ставка

PVA2688 Г

Хидролиза (мол%)

86.0 ~ 90.0

Вискозитет (mPa.s)

50,0 ~ 58,0

Испарливи(т.%)

â¤5,0

Пепел (wt%)

â¤0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

â¥91,5

Големина на честичка

20-25мрежа

 

Складирање:Производот треба да се чува во сува и проветрена просторија со собна температура од 5-30 и да се чува во серии. Да се ​​чува подалеку од струја, влага и сончева светлина. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување поради адсорпција.


Транспорт:При транспортот, потребни се чисти возила, треба да се внимава за да се избегне заштита од влага, дожд и сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата

 

Најчесто поставувани прашања

П:Која е сопственоста Индекс на поливинил алкохол?

А:Поливинил алкохол PVA е цврста материја, безбојна и без мирис во форма на флокус, снегулка или гранула. Бидејќи содржи многу хидроксилни групи во својата молекула, PVA е лесно растворлив во вода, како и во органски соединенија кои исто така содржат хидроксил како што се глицерол, гликол, оцетна киселина, ацеталдехид и бензоева киселина, освен општите органски растворувачи во кои е нерастворлив. . Кога се загрева до 130-140, PVA добива жолта боја без суштински промени во природата; кога на 160 подолго време, станува потемно; на 200, интер-молекуларна дехидрација се одвива со помала растворливост во вода; на над 200, се случува интра-молекуларна дехидрација; речиси на 300, PVA се распаѓа на вода, оцетна киселина, ацеталдехид и кротоналдехид. Масовната густина на PVA варира во зависност од методите на алкохолиза: 0,2-0,27 g/ml за висока алкална алкохолиза и 0,42-0,52 g/ml за ниска алкална алкохолиза.


Жешки тагови: PVA 2688G, Кина, производители, добавувачи, фабрика, на големо, приспособено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати барање

Поврзани производи