PVA 2488G

PVA 2488G

Производните капацитети на PVA 2488G (2488 Granule) на нашата компанија од ден на ден се усовршуваат со долгорочна апсорпција и технолошка трансформација врз основа на увоз на комплетен сет на технологија од Европската компанија.

Детали за производот

Производните капацитети на PVA 2488G (2488 Granule) на нашата компанија од ден на ден се усовршуваат со долгорочна апсорпција и технолошка трансформација врз основа на увоз на комплетен сет на технологија од Европската компанија. PVA произведена од нашата компанија е добра во перформансите и стабилна по квалитет. Ужива голема репутација и дома и во странство.
 
Карактеристика на производот:
Делумна алкохолиза.
Низок вискозитет.

Еквивалентни оценки:
088-50
Курурај ПВА-224
Курурај Мовиол 47-88
CCP BP-24
Sekisui Selvol 350 â Celanses
ЈВП ЈП-24
Ничиго GH-22

 


ПроизводПараметар (спецификација)

Ставка

PVA2488 Г

Хидролиза (мол%)

86.0 ~ 90.0

Вискозитет (mPa.s)

44,0 ~ 50,0

Испарливи(т.%)

â¤5,0

Пепел (wt%)

â¤0,5

pH вредност

5 ~ 7

Чистота (%)

¥91,5

Честичка Големина

20-25мрежа


Складирање:Производот треба да се чува во сува и проветрена просторија со собна температура од 5-30 и да се чува во серии. Да се ​​чува подалеку од струја, влага и сончева светлина. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување поради адсорпција.

Транспорт:При транспортот, потребни се чисти возила, треба да се внимава за да се избегне заштита од влага, дожд и сонце. Ракувајте внимателно за да спречите оштетување на пакувањето. Строго е забрането складирање заедно со испарливи хемикалии за да се спречи влошување на адсорпцијата
 
Најчесто поставувани прашања
П: Која е сопственоста на индексот на поливинил алкохол?
О: Поливинил алкохол PVA е цврста материја, безбојна и без мирис во форма на флокус, снегулка или гранула. Бидејќи содржи многу хидроксилни групи во својата молекула, PVA е лесно растворлив во вода, како и во органски соединенија кои исто така содржат хидроксил како што се глицерол, гликол, оцетна киселина, ацеталдехид и бензоева киселина, освен општите органски растворувачи во кои е нерастворлив. . Кога се загрева до 130-140, PVA добива жолта боја без суштински промени во природата; кога е на 160 подолго време, станува потемно; на 200, интер-молекуларната дехидрација се одвива со помала растворливост во вода; на над 200, се случува интрамолекуларна дехидрација; речиси на 300, PVA се распаѓа на вода, оцетна киселина, ацеталдехид и кротоналдехид. Масовната густина на PVA варира во зависност од методите на алкохолиза: 0,2-0,27 g/ml за висока алкална алкохолиза и 0,42-0,52 g/ml за ниска алкална алкохолиза.

Жешки тагови: PVA 2488G, Кина, производители, добавувачи, фабрика, на големо, приспособено, бесплатен примерок, брендови, цена, квалитет

Испрати барање

Поврзани производи